2014. január 2., csütörtök

Taco ropogós hallal és csirkével


Hétvégi családi kedvenc a mindenfélével megtöltött tortillatekercs. Össznépi a lelkesedés, ráadásul az időbefektetés, amit igényel, nem vészes, feltéve, hogy van a fagyasztóban házi tortillalap. Ezért aztán időnként nekiveselkedek és egy kiló lisztből sütök rengeteget, így.



Taco ropogós hallal és csirkével

Hozzávalók: 500 g csirke combfilé, 500 g fehér húsú halfilé, 300 g liszt, 1,5 tk sütőpor, 1 nagy tojás, 350 ml sör, 1 púpozott tk só, bő fél liter olaj, 14 tortillalap, guacamole, 1 üveg taco szósz, 2 dl tejföl egy szétnyomott fokhagymagerezddel elkeverve, zöldségek felcsíkozva (hagyma, paprika, pritamin, paradicsom, saláta, uborka), mustár, majonéz

Elkészítés: Az olajat wokban közepes lángon felmelegítjük.
A tojást elhabarjuk, majd hozzáöntjük a sört és kézi habverővel simára keverjük. Hozzáöntjük a lisztet, sót és sütőport és sima tésztává eldolgozzuk.
A húsokat falatnyi darabokra vágjuk, ha a hal fagyasztott volt, jól kicsavarjuk. Nagyon picit sózzuk őket, mert a sörtészta is sós.
A húsdarabkákat a tésztába forgatjuk és a felforrósodott olajban mindkét oldalukon aranybarnára sütjük, több adagban. Papírtörülközőre kiszedjük és hagyjuk, hogy a felesleges olaj kicsöpögjön belőlük.

A tortillalapokat meglangyosítjuk mikróban. Ha túl szárazak, egy ecset segítségével kicsit lekenjük őket vízzel, utána mikrózzuk, majd gyorsan lefóliázzuk, és a gőzben 2-3 perc alatt szépen megpuhul.
Minden hozzávalót az asztalra rakunk, és mindenki saját ízlése szerint csavarhatja a tortilláját. :)

Nincsenek megjegyzések: