2012. augusztus 17., péntek

Paradicsomos gersli debrecenivel


Amikor először főztem gerslit, a gyerkőcök lelkesen megállapították: tarhonya! :) Hálás hasonlóság, mert imádják az egyiket, kedvenc lett hát a másik is.

Ez az étel nem könnyű darab, minimum dukál mellé egy jó adag kovászos uborka vagy valamilyen kevert saláta. Nálunk férfigyomorból három is van, az ő testi-lelki egyensúlyuk megőrzéséhez igazán hasznos ez az egyszerű kis recept. :)


Paradicsomos gersli debrecenivel

Hozzávalók: 1 csésze gersli, só, bors, 3 hatalmas húsparadicsom (vagy 6-8 normál méretű), 25 dkg debreceni kolbász

Elkészítés: A gerslit feltesszük főni enyhén sós vízben -kb. fél órára lesz szüksége. Amikor majdnem teljesen puha, leszűrjük.
Eközben paradicsomokat meghámozzuk -a húsparadicsom könnyen hámozható, ha nem kapunk ilyet, érdemes leforrázni előtte-, négyfelé vágjuk, kikaparjuk a magokat, majd nagyon finomra aprítjuk.
Teflon serpenyőben sóval, borssal főzni kezdjük, a folyadékot folyamatosan adagolva alá, hogy oda ne kapjon. Nagyjából fél óra alatt szósszá főzzük -én le is turmixoltam, hogy szép sima legyen.
Ekkor beleöntjük a félkarikákra darabolt debrecenit és még 5 percig főzzük, majd hozzáöntjük a gerslit, és 2-3 percig együtt főzzük.
Kész! :)

Nincsenek megjegyzések: