2012. május 9., szerda

Nyírfacukor



Egy ideje már jár az agyam azon, hogy a cukorfogyasztásunkat mindeki által jól ismert káros hatásai miatt hogyan csökkentsem. Édesszájú lévén a sütikről való lemondás meg sem fordult az agyamban. :)
Gyanítom, a jelenleg rendelkezésre álló legjobb alternatíva a nyírfacukor.

A finnországi származású Xukor (nyírfacukor) úgy készül, hogy a gyártás folyamán a nyír-és bükkfa rostjainak feltárását követően xilán elnevezésű poliszacharidot nyernek ki, amelyet az emberi szervezet által is emészthető monoszachariddá alakítanak. Az így kapott természetes édesítőszer ismertebb neve a nyírfacukor.

A nyírfacukornak számos előnye van a hagyományos cukorral szemben, hiszen alacsony glikémiás indexe (7) és szénhidrát tartalma (240 kcal/100 gramm) miatt fogyasztása nem vált ki inzulin választ, ezért cukorbetegek és fogyókúrázók is használhatják ételeik és italaik ízesítésére. Továbbá a gombáknak sem biztosít táptalajt, ezért alkalmazása még a nagyon szigorú candida. diétába is belefér.

A Xukorról bővebben ITT olvashattok.
A forgalmazó webáruházában a mamihami olvasóinak 10% kedvezménnyel biztosít vásárlást a Xukor termékekre. Ha ezt szeretnéd igénybe venni, a vásárlás véglegesítésekor az ajándékutalvány mezőbe -illetve ha ez nem sikerültne, a megjegyzés rovatba- írd be a kinga12 kuponkódot!
Ugyanezzel a kóddal 10 %-os kedvezményt kaphattok a Nature Cookta lisztekre. A választékban található lenmag-, kókusz-, gesztenye-, mandula-, törökmogyoró-, napraforgómag-, szezámmag-, mák- és tökmagliszt, egytől egyig organikus és fair trade termékek, ezekről bővebb ismertetőt a Nature Cookta weboldalán találhattok.

Nyírfacukros receptek rövidesen a blogon!

Nincsenek megjegyzések: