2011. június 15., szerda

Tejbekuszkusz meggyszósszal

Itthon vannak a gyerekek, éljen a vakáció, csak főzne rájuk valaki más... :) 5 ember kedvére tenni egyszerre: lehetetlen.
Ez a tejbekuszkusz Máté és Fanni kedvence, Poci semmilyen tejbepampit nem kedvel bébikora óta. Hasonló a tejbegrízhez, csak a szemecskék jobban elkülönülnek -épp mint a sósan elkészített kuszkusznál-, az elkészítése pedig veszélyesen gyors.
Tejbekuszkusz meggyszósszal

Hozzávalók: 1/2 kg magozott meggy, 2 ek cukor, 1 kk fahéj, 1 1/2 csésze kuszkusz, 1 l tej, 4 ek cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj
Elkészítése: A meggyet megszórjuk a 2 ek cukorral és kicsit állni hagyjuk. Ha kiengedte a levét, a lével együtt egy serpenyőbe tesszük, megszórjuk fahéjjal és pár percig közepes lángon főzzük. Félretesszük hűlni.
A kuszkuszt egy hőálló tálban összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Felforraljuk a tejet és ráöntjük, letakarva pár percig állni hagyjuk. Ha nagyon magába szívná, még egy kevés meleg tejjel pótolhatjuk a beszívott folyadékot.
A kuszkuszt hozzám hasonló fahéjimádók megszórhatják extra fahéjjal és meggyszósszal a tetején tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: