2011. június 24., péntek

Meggyes-mákos potyogtatós

Ne higgyetek a szemeteknek, ez a sütemény sokkal finomabb, mint ahogy kinéz, sőt, valójában jobban is néz ki. :) Ezúttal tényleg csak egy kattintásra futotta -majd a legközelebbi sütéskor kicserélem a fotót. 
A süti, -amit a Puffin-konyhából hoztam, kis változtatással a mák javára- viszont finom és gyors, külön erénye, hogy ismét pipálhattam egy adag meggyet, hiszen a fám roskadozik, és nem bírok már ezzel a mennyiséggel... :)
Meggyes-mákos potyogtatós

Hozzávalók: 2 tojás, 20 dkg cukor, 1/2 kk só, fél citrom reszelt héja, 1 doboz (175 g) joghurt, 1 dl olaj, 120 g mák, 100 g liszt, 1/2 csomag sütőpor, 4 marék magozott meggy
Elkészítés: A kimért cukorból kiveszek 2 púpozott evőkanálnyit és a magozott meggyre szórom.
Amíg a gyümölcs kiereszti a levét, a tojásokat a maradék cukorral a robotgépben jó habosra verem, majd hozzáadom a sót, citromhéjat, joghurtot és olajat, végül pedig az előzőleg összekevert lisztet, mákot és sütőport is.
A lecsöpögtetett meggyel megszórom -a levéből pedig épp lesz egy pohár finom meggyital, míg a süti sül.
A tésztát kiolajozott cseréptálban vagy tepsiben (20X30-as méret) 180 fokon 35 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések: