2007. október 15., hétfő

Cukkinitöltögető

Kíváncsi lennék, meddig bírnám, ha csak cukkinis vagy padlizsános ételt ebédelhetnék! Biztos, hogy hetekben lenne mérhető, nem napokban. Valószínűleg nem is az vetne véget a kísérletnek, hogy megunnám őket, hanem hogy elszállnék, mint egy héliummal telefújt lufi.....



Töltött cukkini

 Ahogyan már írtam is róla, darált húsból készült pörköltet gyakran főzök nagyobb adagban, hogy a fagyasztóba is bőven jusson belőle, hiszen nagyon változatosan lehet majd felhasználni. Ebből a pörköltből szükség van most 30-40 dekányira. A receptje megtalálható ITT.



 3 szép közepes cukkinit kettévágok, kisózok és jól lemosom, lecsöpögtetem őket. Karalábévájóval a közepüket nem túl mélyen kivágom és elhelyezem őket szorosan egy tepsiben. Megtöltöm őket a pörkölttel, majd egy tubus krémsajtot kilyukasztok (nem felbontom, hanem csak egy kis lyukat vágok rá, így sokkal egyszerűbb egyenletesen eloszlatni) és rányomom a cukkinik tetejére. Megpakolom elnegyedelt  koktélparadicsomokkal. Megszórom reszelt sajttal és irány 35 percre a sütő. Aki nem ropogósan, hanem lágyan szereti a sajtot a tetején, annak elég csak félidőben rászórni.


Nincsenek megjegyzések: