2010. július 16., péntek

Vörösbab krémleves

Kicsit sem tipikus nyári leves, de még a melegben is megkíván az ember néha ilyesmit. Nagyon-nagyon finom, ha sütünk utána mondjuk egy jó kis gyümölcsös morzsát, az maga az ebédtökéletesség. :)



Vörösbab krémleves

Hozzávalók: 2 doboz vörösbab konzerv (Kidney), 2 hagyma, 1 nagy répa, 2 gerezd fokhagyma, borsikafű, 2 dl tejszín, só, bors, római kömény, 1 kaliforniai paprika -piros, fél szál kolbász
Elkészítés: a felkockázott hagymát és répát kevés olajon félpuhára pároljuk, közben sózzuk -hogy a répa oda ne kapjon, időnkét alálöttyinthetünk pici vizet.
Felöntjük 1 liter forró vízzel, ha felfőtt, hozzáöntjük a leszűrt babot, sózzuk, fűszerezzük és 10-15 percet főzzük.
Belenyomjuk a fokhagymákat, 3-4 percig főzzük, majd botmixerrel simára dolgozzuk a levest. Tejszínnel felöntjük, ha túl sűrű, vízzel hígítjuk. Ha felforr, el is készült.
A paprikát és a lebőrözött kolbászt apróra kockázzuk, tálaláskor a levesekre szórunk belőle. 

Nincsenek megjegyzések: