2010. július 25., vasárnap

Cukkinikenyér

Cukkinikenyér-receptet legalább ötöt elmentettem már magamnak.
Eljött végre a bőség pillanata is: olyan rengeteg cukkinit kaptunk ajándékba, hogy legalább egy hétig elélhettünk volna rajta -bár gyanítom, két nap után kitört volna a palotaforradalom. Kézen fekvő volt, hogy olyan ételt kell bevetni, amiben el tudom bújtatni az "uborkatököt".
De még mielőtt a receptgyűjteményemben turkálni kezdtem volna, szembejött a gyűjtőoldalunkon Strawberry sütije -nagyon hasonló hozzávalókkal és arányokkal, mint a már jól bevált almakenyerem.
Nem csalódtunk: most már van egy jól bevált cukkinikenyerünk is. Természetesen csak azután árultam el a csapatnak, miből készült, miután telepakolták vele a bendőjüket. Nem tiltakoztak. :)



Cukkinikenyér

Hozzávalók: 3 tojás, 25 dkg kristálycukor, 1 púpozott ek vaníliás cukor, 2 dl olaj, 35 dkg rétesliszt, 40 dkg hámozott, reszelt cukkini (tisztán mérve), 1 tk fahéj, 10 dkg mazsola, 10 dkg durvára vágott csokoládé, 1 púpozott tk szódabikarbóna
Elkészítés: A tojást habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. Kivajazott gyümölcskenyérformában, 210 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 140 fokra mérsékelve a hőfokot további 1 órát sütjük. Ha a teteje pirulna, sütőpapírt terítünk rá.


Nincsenek megjegyzések: