2010. május 20., csütörtök

Aszalt meggyes muffin sok-sok csokival

Fannim elballagott tegnap az oviból. Őszintén bevallom, maga az ünnepség nem rengetett meg különösebben érzelmileg, sokkal inkább a tudat, hogy egy nagyon szép korszak lezárul, és valami teljesen új és ismeretlen (és valószínűleg nagyon jó) következik, attól összeszorul a gyomrom, ahányszor csak eszembe jut.
Az ünnepelt is szomorkodott egy keveset, gyanítom, szertartásosan, az óvónénikre hangolódva, mert közben tűkön ülve várja a szeptembert, ha tehetné, talán át is ugraná a nyarat. És mint igazi nagylány, ő készített  ballagási vendégváró finomságot a nagyszülőknek, a saját kis kezével -muffinból profi, szerintem álmában is sütögeti néha.



Aszalt meggyes muffin sok-sok csokival

Hozzávalók: 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 25 dkg liszt, 4 tojás, 1/2 kk só, 2 ek tej, 1 csomag sütőpor, 15 dkg aszalt meggy, 20 dkg csokoládé, 1 marék smarties és cukorgyöngy
Elkészítés: Egy tálkában alaposan összekeverem a lisztet, sót, meggyet és sütőport.
Egy nagyobb tálban a tojásokat kikeverem a cukorral és a tejjel, majd az olvasztott vajjal.
A kettőt gyors mozdulatokkal elegyítem és már mehet is a papírkapszlikkal bélelt muffin-tepsibe. 200 fokon 20-25 perc alatt szép aranybarnára sül.
Ha kihűlt, vastagon meglenjük olvasztott csokoládéval és cukorkákkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: