2010. január 29., péntek

Rakott savanyú káposzta

A savanyú káposztás sorozat újabb oszlopos tagja. :)
Nem volt kétségem afelől, hogy csak finom lehet, de annál is jobb lett. Persze minden kijelentésem kezelhetitek fenntartással, hiszen savanyú káposzta rajongó vagyok.
Ennél csúnyább képet viszont rég készítettem, azt hiszem, úgyhogy ne higgyetek a szemeteknek!


Rakott savanyú káposzta


Hozzávalók: 1 hatalmas fej hagyma, 1 csapott ek pirospaprika, olaj, 600 g savanyú káposzta, 600 g darált sertéshúsból készült pörkölt, 6 dl tejföl
Elkészítés: A káposztát kicsavajuk és apróra vágjuk.
A hagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük. Rászórjuk a pirospaprkiát, elkeverjük benne, majd rádobjuk a káposztát és összeforgatjuk. Kevés vizet aláöntve fedő alatt lassan pároljuk, a vizet folyamatosan pótolva, amíg meg nem puhul. Ez káposztától függően változó időtartamú lehet, de fél órát biztosan igényel majd. Ha kell, sózhatjuk, de a savanyú káposzta általában elég sós.
Ha megpuhult, egy kisebb tepsiben elterítjük, rásimítjuk a pörköltet, majd a tejfölt, és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
(Az első kép a thenibble.com-ról származik.)

1 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

A tetejére pár kolbászkarika kötelező! Isteni, ahogy belesül a zsírja a káposztás tejfölbe. Imádom! Erről tényleg nem nagyon lehet szép képet csinálni, ilyenkor kell az üres tányért fotózni ;-)))