2009. szeptember 9., szerda

Fűszeres körtekrémleves

Nem könnyű, lágy ízű kis gyümölcsleves sikeredett a finom puha balatoni körtékből, hanem igazi őszi illatos-fűszeres, olyan, ami belülről átmelegíti az embert.
Becsületes képre pedig az időből nem futotta, így a levest itt családunk legnagyobb golyóleves-rajongójával együtt láthatjátok. Persze az édes gyümölcslevesben elég bizarr lenne a Bakkies, zizigolyót szoktam belepotyogtatni neki -bár ma be kellett érnie hagyományos zizivel. Ha rám hallgattok, ebben nem követitek példáját és csak úgy magában fogyasztjátok.


Fűszeres körtekrémleves

Hozzávalók: 6 nagy puha körte (Vilmos típusú), 2 ek melaszos barnacukor, 1/2 citrom leve, 1 kk fahéj, 1/2 kk gyömbér, 1 nagy csipet szerecsendió és őrölt kardamom, 2 ek kókusztejpor
Elkészítés: A körtéket meghámozom és feldarabolom. Beleöntöm őket abba a fazékba, amelyben majd a leves fő, rászórom a cukrot és a fűszereket, ráfacsarom a citrom levét, kicsit állni hagyom.
Ezután felöntöm annyi forró vízzel, hogy bő ujjnyira ellepje, és puhára főzöm -ehhez aligha lesz szükség negyed óránál többre.
Merülőmixerrel megturmixolom, beállítom a sűrűségét, ha túl sűrű lenne, vízzel hígítom, ha túl híg, pici hideg vízzel elkevert ételkeményítővel sűríthető.
Belekeverem a kókusztejport és forrón tálalom.

1 megjegyzés:

trinity írta...

Körtéből még nálam nem készült, de nagyon finom lehet! Ki kell próbálni...A zizi aranyos:)))