2009. május 18., hétfő

Finomság ostyából

A nápolyi műfaja határozottan szimpatikus nekem, az azonban, amivel a boltban kaphatóakat megtöltik, annál kevésbé.
Most, hogy végre belevágtam a házi gyártásba, tuti, hogy el is mélyedek ebben a témakörben. Ellenállhatatlanul vonz a tény, hogy kb. 10 perces időráfordítással elkészült egy igazán kiadós és a törpék körében felettébb sikeres édesség.


Betyárszelet

Hozzávalók: 30 dkg cukor, 20 dkg vaj, 15 dkg dió, 5 tojás sárgája, 1 csomag ostyalap
Elkészítés: A cukrot megpörköljük, majd hozzáadjuk a vajat és néhány percig forraljuk. Belekeverjük a darabosra darált diót, majd szorgos keverés lassan belecsurgatunk tojások kikevert sárgáját és egy kissé felfőzzük. Még melegen ostyalapra kenjük, laponként kb. 4 evőkanállal. Ha meghullámosodna az ostya, lehet rá tenni nehezéket.
(nlcafe, boncicsek receptje nyomán)


Kukk, ott van is egy jelentkező! :)

4 megjegyzés:

trinity írta...

A férjem gyermekkori ízemléke...Egyik rokonuk készítette-most végre itt a recept is! Köszi!!!

Ági, aki főz írta...

Nagyon felcsigázott, jól hangzik!
Ostyalapot könnyű beszerezni?

Lianna írta...

Szia!
Kérdezhetek? Kb. mennyi idő után fogyasztható? Nem plöttyed össze az ostyalap?

Köszönöm előre is a választ! Nagyon bizgatja a fantáziámat, ráadásul ilyen karamellásféle, imádnám!:)

VOKinga írta...

Trinity, több ehhez hasonló recept is van, remélem, ez lesz az, amit szeret, de ha nem, megkeresem Neked szívesen a többi variációt is! Csak szólj.

Ági, én most a Tescoban vettem, a tartós keyerek mellett volt, de nálunk a CBA-ban is van, szintén a kenyereknél.

Lianna, mi kb. 2 óra múlva nekikezdtünk, de szerintem azonnal fogyasztható, amint kihűlt. Teljesen ropogós marad, nyugodtan kend forrón a lapokra, főleg ,hogy ha kihűl, már nem is kenhető. Az egyetlen kritikus rész a sárgája belecsurgatása, a forró cukor ezt mindenképp összekapja, ezért kell nagyon lassan és turbótempóban kavargatva, így szépen elsimul.